Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 17 januari 2010

D66 Stemtent: geen crematorium Daalhof

Tachtig procent van de 203 deelnemers aan de Stemtent is tegen de komst van een crematorium in Daalhof. Dat bleek afgelopen zaterdag 16 januari bij de Stemtent die dit keer bij de winkels in de Herculeshof plaatsvond.

 

De tegenstanders van het crematorium verwachten dat de verkeersdrukte en de parkeeroverlast zullen toenemen. Verder vinden veel mensen dat een crematorium niet in een woonwijk thuishoort. Mensen die geen bezwaar hebben tegen de eventuele komst van een crematorium stellen dat het aantal mensen dat kiest om gecremeerd te worden toeneemt en dat dat in Maastricht moet kunnen.

D66-fractievoorzitter Mieke Damsma: “Wij zullen de reacties bij onze afwegingen betrekken. Het signaal dat wordt afgegeven is heel duidelijk. D66 neemt dat heel serieus.”