Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 28 maart 2018

D66 Maastricht behaalt 5 raadszetels

De definitieve uitkomst van de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is vastgesteld en D66 Maastricht behoudt uiteindelijk toch haar 5 zetels in de Maastrichtse gemeenteraad. In de eerste tellingen leek D66 net 2 stemmen te weinig te hebben om in aanmerking te komen voor de laatste restzetel en zodoende terug te gaan naar 4 raadszetels. Na hertelling van de stemmen kreeg D66 er 13 stemmen bij. CDA bleek 4 stemmen extra te krijgen, waardoor er per saldo dus 7 stemmen meer waren voor D66 en de laatste restzetel alsnog onze kant op rolde.

Slechts 7 stemmen die het verschil maakten tussen 4 en 5 zetels. 5 zetels waarmee we tegen alle landelijke berichten en tendensen in stabiel blijven en onze 5 zetels weten te behouden. Het is een mooie uitgangspositie, waar vanuit we verder kunnen bouwen aan een positief Maastricht. Hartelijk dank aan alle kiezers voor het in ons gestelde vertrouwen!