Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 4 mei 2018

Stemtent – ‘Fietsstraten dragen bij aan een goed fietsklimaat’

Op zaterdag 12 mei staat onze Stemtent op Plein 1992 met de stelling: ‘Fietsstraten dragen bij aan een goed fietsklimaat’.

Sinds enige jaren zijn er in Nederland fietsstraten te vinden. Dit zijn straten die in eerste instantie voor fietsers bedoeld zijn en waar auto’s slechts “te gast” zijn. In Maastricht zijn onder andere de Bilserbaan, het Orleansplein en de Mergelweg als fietsstraat ingericht. Vindt u zulke straten een goede oplossing om het fietsverkeer in onze stad beter te faciliteren? Of ontstaat er op deze wijze enkel een schijnveiligheid? D66 hoort het graag van u.

Het is mogelijk om met onze mensen in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992.