Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 28 december 2018

Stemtent – ‘Sluit de Wilhelminasingel voor doorgaand verkeer’

Op zaterdag 5 januari staat onze Stemtent op Plein 1992 met de stelling: ‘Sluit de Wilhelminasingel voor doorgaand verkeer’.

Te veel verkeer op straten die daar niet op berekend zijn, leidt tot opstoppingen, geluidsoverlast, extra luchtvervuiling en verkeersonveilige situaties. Een van de straten in Maastricht die nog veel verkeer krijgt te verwerken dat daar niet noodzakelijkerwijze hoeft te zijn, is de Wilhelminasingel. Een optie zou kunnen zijn om doorgaand verkeer van deze straat te weren door een zogeheten ‘knip’ te maken in deze straat. Bestemmingsverkeer blijft dan mogelijk, maar doorgaand verkeer tussen bijvoorbeeld Randwyck en de Beatrixhaven zal dan via de A2-tunnel dienen te rijden. Denkt u dat dit een goede oplossing is voor Wyck, of voorziet u nadelen bij een dergelijke verkeersmaatregel? D66 hoort het graag van u.

Het is mogelijk om met onze mensen in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992.