Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 24 januari 2019

D66 stelt vragen over uitschrijven parkeerboetes

D66 ziet graag dat automobilisten die een parkeerovertreding begaan weer direct geattendeerd gaan worden op dit feit en zal daarom komende dinsdag tijdens de raadsavond mondelinge vragen stellen aan het college van B&W. Sedert eind 2016 krijgen automobilisten die in Maastricht een parkeerovertreding begaan, namelijk geen gele parkeerbon meer onder de ruitenwisser. Als reden daarvoor werd destijds aangegeven dat parkeerwachten geen printer meer hoeven mee te nemen op straat.

Door deze methodiek kan het echter gebeuren dat parkeerders die in overtreding zijn, meerdere malen ‘beboet’ worden binnen enkele dagen, omdat het een tot twee weken duurt voor zij de beschikking thuis ontvangen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand met een parkeervergunning in de veronderstelling is dat hij/zij op een bepaalde plek mag parkeren met deze vergunning. Omdat deze persoon niet merkt dat hij of zij ‘beboet’ is, kan het zo zijn dat hij/zij de daarop volgende dagen opnieuw een boete ontvangt voor dezelfde gedraging.

D66 zou het goed vinden als overtreders geïnformeerd worden d.m.v. een klein standaard briefje, met een korte verklaring (in meerdere talen) dat men ‘beboet’ is en dat deze ‘boete’ binnen een tot twee weken thuisgestuurd wordt. D66 is benieuwd naar de mogelijkheden die het college ziet hieromtrent.