Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 februari 2019

Uitslag Stemtent: ‘Kleine meerderheid tegen grote milieuzone’

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een kleine meerderheid van de Maastrichtenaren tegen een zo groot mogelijke milieuzone. Op de stelling ‘Maak de milieuzone zo groot mogelijk’, antwoordde 54% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet ontkennend. Van de 195 deelnemers stemden 90 personen ‘eens’ en 105 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het goed zou zijn als Maastricht de lokale luchtvervuiling aan zou pakken en dat elektrisch rijden de toekomst is. Positieve maatregelen om dit te ondersteunen, bijvoorbeeld door meer en gratis laadplekken kan dit stimuleren. Ook zouden de P+R-voorzieningen aan de rand van de stad verder gestimuleerd moeten worden.

Tegenstemmers waren onder andere van mening dat doorgaande wegen gevrijwaard zouden moeten zijn van maatregelen als een milieuzone. Ook zou de impact van de invoering van een grote milieuzone onderschat worden.