Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 2 juni 2019

Uitslag Stemtent: ‘Meerderheid voor investeringen in snelfietsroutes’

Afgaande op de uitkomst van onze Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de Maastrichtenaren voor investeringen in snelfietsroutes. Op de stelling ‘Maastricht moet investeren in snelfietsroutes’, antwoordde 76% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via Facebook bevestigend. Van de 41 deelnemers stemden 31 personen ‘eens’ en 10 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het goed zou zijn voor het comfort van fietsers als zij ook makkelijk over langere afstanden Maastricht zouden kunnen bereiken. De fiets kan dan een serieus alternatief zijn voor de auto. Wel moet er dan voldoende stallingsgelegenheid gerealiseerd worden.

Tegenstemmers waren onder andere van mening dat de verschillen in snelheid tussen elektrische en gewone fietsen op snelfietsroutes een probleem kunnen zijn. Ook waren er enkele tegenstemmers van mening dat de financiën beter elders ingezet zouden kunnen worden.