Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 2 juli 2019

Bijdrage kaderbrief 2019

Tijdens de behandeling van de Kaderbrief 2019 ging fractievoorzitter Johan Pas in op een aantal punten die voor D66 Maastricht belangrijk zijn. Zo sprak hij onder meer over burgerparticipatie en burgerbegroting, het benoemen van een jeugdburgemeester, het oprichten van een tegelbank, waar inwoners van onze stad stoeptegels kwijt kunnen plus kunnen ophalen en de toekomst van de Muziekgieterij.

Ook sprak hij over budgetkringen. Een budgetkring zet mensen in armoede aan om zelf onder begeleiding van experts, tot een oplossing te komen, waardoor niet alleen hun financiële situatie, maar ook hun maatschappelijk zelfvertrouwen groeit.

Tot slot ging Johan Pas in op het onderwerp fietsen. Zo pleitte hij voor een tijdelijke stallingsplek voor fietsen, een zogeheten fietsvlonder, die op een parkeerplaats voor auto’s geplaatst kan worden en verzocht hij het College om budget vrij te maken voor het aanbrengen van verlichting op de Groene Loper, tussen de Geusselt en station Maastricht-Noord.

De volledige bijdrage is hier te bekijken.