Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 juli 2019

Kinderburgemeester

Bij de kaderbrief dienden Claudia Demas namens D66 Maastricht en Manon Fokke namens PvdA Maastricht de motie Kinderburgemeester in. “De jeugd is de toekomst. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te betrekken en ze mee te laten doen. Wij vinden het erg belangrijk dat ze hun stem laten horen en dat naar hen geluisterd wordt. Kinderen doen nu mee. En dat betekent nu investeren in later”, aldus raadslid Claudia Demas. De kinderburgemeester zal de kinderen van de gemeente Maastricht vertegenwoordigen, een stem geven en hun belangen behartigen.

De motie, naast D66 en PvdA mede ingediend door de partijen CDA, Senioren Partij Maastricht, SAB, SP en GroenLinks werd tijdens de behandeling van de kaderbrief unaniem aangenomen door de gemeenteraad.