Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 8 september 2019

Uitslag Stemtent: ‘Grote meerderheid voor deelname aan de wietproef’

Afgaande op de uitkomst van onze Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de Maastrichtenaren voor deelname aan de wietproef. Op de stelling ‘Goed dat Maastricht aan de wietproef meedoet’, antwoordde 85% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 162 deelnemers stemden 137 personen ‘eens’ en 25 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het een goede zaak zou zijn als coffeeshops hun inkoop kunnen gaan doen bij wiettelers die legaal wiet mogen telen. Men verwacht minder problemen met illegale wietteelt te krijgen hierdoor.

Tegenstemmers waren van mening dat het gebruik van cannabis sowieso ongezond is en ontmoedigd zou moeten worden. Andere tegenstemmers gaven aan het coffeeshopbeleid mislukt te vinden en dat deze beter gesloten zouden kunnen worden.