Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 25 september 2019

Stemtent D66 – ‘Burgerbegroting: 10 miljoen voor de inwoners’

Op zaterdag 5 oktober staat onze Stemtent op Plein 1992 met de stelling: ‘Burgerbegroting: 10 miljoen voor de inwoners’.

Een burgerbegroting is een proces van democratische besluitvorming waarbij de inwoners van een gemeente zelf beslissen hoe een gemeentelijk budget, of een deel daarvan, wordt besteed. In verschillende gemeentes wereldwijd wordt reeds gewerkt met zo’n burgerbegroting. In Maastricht, waar de totale begroting momenteel zo’n €616 miljoen bedraagt, werkt de gemeenteraad aan het opzetten van een experiment met een burgerbegroting. In de toekomst zou het dus wellicht zo kunnen zijn dat de inwoners van Maastricht zelf rechtstreeks bepalen, waaraan bijvoorbeeld €10 miljoen zou moeten worden besteed. Hoe staat u tegenover het idee van een burgerbegroting? Wij horen het graag van u.

Het is ditmaal mogelijk om met onze mensen in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992. Mocht u niet langs kunnen komen, maar toch willen reageren, dan kan dat via de poll op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/D66Maastricht/