Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 6 oktober 2019

Uitslag Stemtent: Meerderheid voor burgerbegroting

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de Maastrichtenaren voor een burgerbegroting, met een serieuze financiële omvang. Op de stelling ‘Burgerbegroting: 10 miljoen voor de inwoners’, antwoordde 75% van de voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 32 deelnemers stemden 24 personen ‘eens’ en 8 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het goed zou zijn als de burger rechtstreeks zou kunnen beslissen waar de gemeente geld aan dient uit te geven. Belangrijk daarbij was volgens een aantal voorbijgangers wel dat men dan ook zou moeten kunnen beslissen waar het geld vandaan wordt gehaald en dat het om een voldoende groot bedrag zou moeten gaan.

Tegenstemmers waren van mening dat het de gewone burger aan voldoende kennis ontbreekt om over zulke zaken te beslissen. Politieke vertegenwoordigers worden niet voor niets gekozen immers.