Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 25 oktober 2019

Stemtent D66 – ‘Tijdens Oud en Nieuw alleen gemeentelijk vuurwerkevenement’

Op zaterdag 2 november staat onze Stemtent op Plein 1992 met de stelling: ‘Tijdens Oud en Nieuw alleen gemeentelijk vuurwerkevenement’.

Richting het eind van het jaar wordt de discussie rondom het door particulieren afsteken van vuurwerk weer actueel. Een grote groep mensen pleit voor een totaalverbod op particulier vuurwerk. Zij wijzen daarbij onder meer op de toenemende overlast voor mens en dier, de schade voor het milieu en het grote aantal letselslachtoffers. Voorstanders wijzen op de traditie en geven aan dat er best eenmaal per jaar ‘geknald mag worden’. 

Als alternatief voor particulier vuurwerk zou de gemeente één centraal professioneel vuurwerkevenement kunnen organiseren. Bent u het eens met een verbod op particulier vuurwerk en een alternatief gemeentelijk vuurwerkevenement? Wij horen het graag van u.

Het is ditmaal mogelijk om met onze mensen in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992. Mocht u niet langs kunnen komen, maar toch willen reageren, dan kan dat via de poll op onze Facebookpagina.