Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 11 februari 2020

Uitslag Stemtent: ‘Meerderheid voor regiegemeente Maastricht en Meerssen’

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op Plein 1992 van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de Maastrichtenaren voor een samenvoeging van de ambtenarenapparaten van Maastricht en Meerssen in een regiegemeente. Op de stelling ‘Maastricht moet Meerssen helpen via een regiegemeente’, antwoordde 70% van de
voorbijgangers op Plein 1992 en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 46 deelnemers stemden 32 personen ‘eens’ en 14 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat het delen van kennis kan zorgen voor continuïteit en dat als er om hulp gevraagd wordt op deze wijze, dat Maastricht die dan best kan bieden. Tegenstemmers waren van mening dat Meerssen eerst de eigen zaakjes op orde zou moeten hebben. Ook werd het werken ‘tussen twee vuren’ voor de ambtenaren van de
regiegemeente als negatief beoordeeld.