Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 8 maart 2020

Uitslag Stemtent: ‘Meerderheid voor gratis toegankelijke groeve zonder zwemplas’

Afgaande op de uitkomst van de D66 Stemtent op de Pietersberg van afgelopen zaterdag, is een meerderheid van de gebruikers van de berg voor een gratis toegankelijke ENCI-groeve, zonder een zwemplas. Op de stelling ‘Liever gratis entree, dan een zwemplas in ENCI-groeve’’, antwoordde 70% van de voorbijgangers op de Pietersberg en de mensen die reageerden via internet bevestigend. Van de 76 deelnemers stemden 53 personen ‘eens’ en 23 personen ‘oneens’.

Voorstemmers gaven aan dat ze het belangrijk vinden dat de gehele berg, inclusief de groeve gratis toegankelijk blijft. Een zwemplas vinden zij minder passen in het natuurgebied.

Tegenstemmers waren van mening dat een zwemplas juist een welkome aanvulling zou zijn in de omgeving van Maastricht. Voor meerdere mensen, zou er ook een toegangsprijs mogen gelden voor de zwemplas, maar niet voor de groeve. Andere tegenstemmers gaven aan juist geen probleem te hebben met een eventuele toegangsprijs voor de groeve.