Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 november 2020

Behandeling begroting 2021

Tijdens de raadsvergadering over de begroting 2021 ging fractievoorzitter Johan Pas onder meer in op de gevolgen van de Coronacrisis voor onze stad. De terugloop van het aantal bezoekers kost nu al honderden banen. D66 wil daarom niet alleen hulp voor de (horeca)ondernemers op dit moment, maar ook graag een gedegen plan voor het post-Coronatijdperk.

Ook vroeg Johan Pas aandacht voor de problematiek in de jeugdzorg. Het aantal jongeren dat bij jeugdzorg terecht komt in deze regio blijft stijgen en de kosten blijven ook enorm groeien. Wat D66 Maastricht betreft is voorkomen beter dan genezen. Preventie en het beheersen van kostenstijgingen moeten er volgens D66 voor zorgen dat we niet meer verrast worden door tekorten.

De volledige bijdrage kunt u hier teruglezen.