Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 november 2020

Eerste stappen voor onze “Maastrichtse Kinderburgemeester”

Vorig jaar dienden we de motie in voor een “Maastrichtse Kinderburgemeester”. We zijn verheugd te melden dat afgelopen maand drie basisscholen zijn gestart met het programma ‘Maastrichtse Kinderburgemeester’ Hierbij volgen leerlingen van vier groepen zeven lessen over democratie en gemeentepolitiek. Het doel is een kinderburgemeester voor de stad Maastricht te vinden, met daarnaast een bijbehorende jeugdige gemeenteraad. De kinderen leren onder andere hoe democratie werkt in Nederland en welke rol zij zelf in de toekomst kunnen spelen als inwoner van onze stad of zelfs als burgemeester. Na de lessen kunnen drie kinderen uit elke groep zich aanmelden voor de kindergemeenteraad. Uit deze twaalf leerlingen zal daarna een selectiecommissie van vijf raadsleden een kinderburgemeester worden geformeerd.