Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 april 2021

Open brief aan burgemeester heropenen van de terrassen

D66 Maastricht heeft kennis genomen van de recente berichten dat de burgemeesters van de vier grote steden Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht de terrassen willen heropenen.

Het is volgens hen niet meer uit te leggen waarom de horeca de terrassen nog dicht moet houden terwijl de parken volstromen met mensen die op een kleedje in het park zitten, zonder daarbij anderhalve meter afstand houden. D66 Maastricht kan zich volledig vinden in de oproep van deze burgemeesters. 

Sinds kort zien we ook dat de retail meer speelruimte heeft gekregen vanuit de regering, Naast het eerdere click & collect, mag er nu ook op afspraak gewinkeld worden. Dit zijn regels die de drukte doen spreiden. Wij vragen ons dan ook af waarom dit niet voor de horeca kan. 

Ook burgemeesters van kleinere steden hebben zich positief uitgesproken en willen de terrassen heropenen. Een reactie van onze burgemeester blijft helaas nog uit. Wij roepen de burgemeester op de oproep van de andere burgemeesters tot het heropenen van de terrassen mede te ondersteunen.