Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 september 2021

Stemtent 2 oktober: “Grote terrassen moeten permanent blijven”

Op zaterdag 2 oktober staan we met de Stemtent van 12:00 – 16:00 uur op Plein 1992 met de stelling: ‘Grote terrassen moeten permanent blijven’.

Een van de maatregelen die werden genomen sinds de coronacrisis, was het invoeren van de 1.5 meter regel. Een gevolg daarvan was dat op de terrassen van horecagelegenheden minder mensen mochten plaatsnemen. Om de horecaondernemers tegemoet te komen, liet men in Maastricht daar waar mogelijk de horecaondernemers een groter terras plaatsen. Nu de 1.5 meter regel vervalt, gaan de terrassen per 1 november weer terug naar de oude situatie. Ondernemers op onder andere het Vrijthof hebben echter al aangegeven dat zij graag permanent grotere terrassen zouden willen exploiteren. Vindt u dat een goed idee of niet? Wij horen het graag van u.

Het is ditmaal mogelijk om met mensen van D66 in gesprek te gaan tussen 12.00 en 16.00 uur bij de Stemtent op Plein 1992.