Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 oktober 2021

Vacature Fractiemedewerker Communicatie

Ons verhaal vertellen we steeds meer, en in steeds grotere mate, online. Onze fractie is actief op allerlei sociale media. We vertellen daar over onze plannen voor de ontwikkeling van onze stad, het onderwijs, het klimaat of de zorg. En we gaan er over met jou, je vrienden of je buren in gesprek.

Bij D66 willen we nog veel meer mensen met ons verhaal bereiken. Als fractiemedewerker ben jij de spin in het web van onze politieke communicatie online. Jij bepaalt samen met de fractie hoe we ons verhaal vertellen. Je bent een volwaardige sparringpartner voor onze politici. Je hebt frisse ideeën over hoe we het D66-profiel online verder kunnen versterken. Je draagt kortom een grote verantwoordelijkheid voor onze offline, maar vooral voor onze online communicatie.

Dat doe je uiteraard niet alleen. Je werkt samen met onze fractie, die naast jou bestaat uit vijf raadsleden, drie burgerraadsleden, een steunfractielid en een fractiesecretaris. Daarnaast werk je nauw samen met de collega’s van ons permanente campagneteam op het Landelijk Bureau.

Wat ga je doen?
● Je bent verantwoordelijk voor onze online communicatie. Je zet al je creativiteit in voor de beste online content.
● Je begeleidt de fractie met jouw kennis om hun plan of verhaal zo goed mogelijk online te brengen.
● Je bedenkt nieuwe ideeën en concepten voor D66 Maastricht-kanalen en werkt mee aan het versterken van ons profiel op belangrijke thema’s.
● Je bent op de dinsdagavonden beschikbaar om debatten te volgen en op donderdagavonden beschikbaar om bij de fractievergaderingen aan te sluiten.

Wie ben je?
● Je bent een enthousiaste creatieveling. Je bedenkt samen met de fractie toffe content en nieuwe ideeën voor D66.
● Je staat stevig in je schoenen. Je bent een volwaardige sparringpartner voor onze politici en voor je collega’s. Je durft actief mee te denken én tegen te spreken. Je neemt zelf initiatief.
● Je hebt relevante kennis- en werkervaring en hebt een scherpe antenne voor wat het goed doet op sociale media.
● Je bent digitaal zeer vaardig en kent alle social media kanalen goed.
● Je hebt een scherpe pen, schrijft goed en past de boodschap feilloos aan voor iedere doelgroep.
● Je bent een nieuwsjunk. En als het politiek spannend wordt, ben je op je best.
● Je bent flexibel. In denken, maar ook in tijd.
● Je voelt je thuis bij de progressieve politiek van D66.

Wat bieden wij?
Een flexibele baan van 8 uur met goede arbeidsvoorwaarden in een unieke, levendige werkomgeving in de politiek, met volop mogelijkheden om nieuwe inzichten op te doen. Inschaling vindt plaats in schaal 7 van de BBRA (salaristabel van Rijksambtenaren). Je wordt aangenomen voor een periode van 7 maanden met mogelijkheid tot verlenging. Je start de functie in de loop van november.

Interesse?
We ontvangen je reactie, in de vorm van een beknopte motivatiebrief en CV, maar het liefst voorbeelden van door jou gemaakte content, ovv “Fractiemedewerker Communicatie“ graag vóór 8 november via fractie@d66maastricht.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claudia Demas, raadslid (claudia.demas@gemeenteraadmaastricht.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.