Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 8 november 2021

D66 motie ‘Inclusie’ unaniem aangenomen

Hoe zorgen wij ervoor dat iedereen in Maastricht ├ęcht mee kan doen? D66 Maastricht vindt namelijk dat iedere Maastrichtenaar mee moet kunnen doen in onze stad. Maar wat nou als je de brief van de gemeente niet begrijpt, vanwege alle moeilijke woorden? Als je door een beperking geen toegang hebt tot voorzieningen of de weg naar de ondersteuning die jij nodig hebt even niet kunt vinden? Wat D66 Maastricht betreft moet dat niet kunnen. Daarom diende raadslid Claudia Demas in de raadsvergadering van 26 oktober jl. een motie in. Een motie waar we een regierol aannemen als gemeente en concretisering in plannen gaan maken waar onze inwoners profijt van gaan hebben . Deze motie is mede-ingediend door SAB, CDA, Groep Gunther en VVD Maastricht en met de kers op de taart een unanieme steun van de rest van de politieke partijen die aanwezig waren. Het is mooi om te zien dat de raad over dergelijke onderwerpen zo eensgezind is!