Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 november 2021

D66 pleit voor verstandig omgaan met geld tijdens begrotingsbehandeling

Tijdens de behandeling van de begroting op 9 november sprak fractievoorzitter Johan Pas de volgende woorden: “Ik vind dat Maastricht de allermooiste stad van Nederland is, zo niet van de wereld. Wij, de 39 volksvertegenwoordigers van Maastricht, zijn bevoorrecht om alle Maastrichtenaren te mogen vertegenwoordigen in deze raad. En wij moeten ons bewust zijn van onze impact en onze woorden die wij zorgvuldig moeten kiezen, om dat voorrecht geen onrecht aan te doen.

Johan ging in zijn bijdrage onder meer in op de experimenten met de verbouw van wiet, de ontwikkelingen rond de Stationsstraat, groene schoolpleinen en het tekort aan mankracht bij de afdeling handhaving. Maar het belangrijkste voor D66 was ditmaal vooral het verstandig omgaan met geld. Johan Pas: “Bovenaan ons verlanglijstje staat deze keer zuinigheid. Wij vragen dan ook geen extra uitgaven, maar hebben wel enkele suggesties wat beter kan.”

De volledige tekst is hier terug te lezen.