Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 28 december 2021

Motie liefdesslotjes aangenomen

Iedereen kent ongetwijfeld het verschijnsel van de liefdesslotjes. Ze hangen overal en zijn wereldbekend. Van diverse plekken in Nederland tot in Parijs! Tijdens de raadsvergadering afgelopen woensdagavond heeft raadslid Claudia Demas hier deĀ motie ”Liefdesslotjes” voor ingediend.

Het idee is afkomstig van een inwoner van Maastricht, Jos Houben. De gemeenteraad heeft het College nu de opdracht gegeven een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van een specifieke bestaande plek of te plaatsen kunstwerk voor het bevestigen van deze liefdesslotjes. Hier nemen wij als voorwaarde in mee dat een plek gekozen wordt waarvan direct te zien is dat het om de stad Maastricht gaat.

Zoals raadslid Claudia Demas in de raadsvergadering al zei: ”In deze moeilijke, grijze, donkere, kille en vooral onzekere tijd, mag best gesproken worden over romantiek in de openbare ruimte in de stad Maastricht. Wij allen weten zeker dat achter ieder opgehangen liefdesslot een eigen verhaal zit. Een plek vol emotie en een plek waar wij als D66 Maastricht graag ruimte aan willen geven”.

De motie werd mede ingediend door CDA, SPM, VVD en gesteund door SAB, Groep Maassen en de SP.